Friday, September 04, 2015
 

 
Stipendije

Stipendije će vam pomoći da vaš talenat, trud, obrazovanje, profesionalno usavršavanje budu nagrađeni... 

Saznajte ko i kada dodjeljuje stipendije...

Stipendije dodjeljuje čitav niz institucija i organizacija iz svih sektora društva – vladinog, nevladinog i privatnog.

Stipendije otvaraju pristup obrazovanju zaslužnim pojedincima i onima kojima bez dodatnih financijskih sredstava obrazovanje ne bi bilo dostupno...

 
 

 

Testiranje za 17. Ljetnu akademiju

HKD Napredak - Glavna podružnica Beč u suradnji s Napretkom u domovini organizira 17. Ljetnu akademiju u Beču od od 9. do 28. kolovoza.

Akademija je namijenjena maturantima, studentima i postdiplomcima iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i ostalih zemalja regije. Akademija u tri tjedna nudi raznovrstan, kvalitetan i intenzivan program: učenje njemačkog jezika (4 školska sata dnevno, prijepodne, ponedjeljak do subote), organizirane posjete, razgledanja i upoznavanje najvažnijih znamenitosti Beča i Austrije - kultura, povijest, znanost, gospodarstvo, obrazovanje, mediji, itd.

Cijena Akademije iznosi 1.600 eura po polazniku. Članovi HKD Napredak plaćaju iznos od 800 eura, a ostali 1.000 eura. Razliku subvencionira HKD Napredak – Fond „Jukić“.
 
Testiranje, uz detaljnije informacije o Akademiji, bit će održano u Sarajevu, u ponedjeljak 30.3.2015. u 15h u Kamernom teatru 55, (Titova 56). Također će istog dana, u Kamernom teatru 55 u 14h, biti održano i potpisivanje 15 stipendija koje dodjeljuje HKD Napredak - Glavna podružnica Beč, tj. njegov Fond za stipendiranje „Fra Ivan Frano Jukić“.
 
(Fena)

:: Monday 30/03/2015 u 11:16
  

Konkurs za stipendiranje izuzetno nadarenih učenika i studenata

 Na osnovu člana 23., 56. i 57. Statuta općine Ilijaš – prečišćeni tekst (“Službene novine Kantona Sarajevo”, broj: 20/09) i člana 1. i 2. Odluke o stipendiranju i nagrađivanju izuzetno nadarenih učenika i studenata (“Službene novine Kantona Sarajevo”, broj: 13/10), člana 1., 2. i 6. Pravilnika o stipendiranju i nagrađivanju izuzetno nadarenih učenika i studenata (“Službene novine Kantona Sarajevo”, broj: 18/10 i 10/13), Načelnik općine Ilijaš raspisuje:

 
K O N K U R S

za stipendiranje izuzetno nadarenih učenika i studenata za školsku 2014/2015. godinu

 

Preuzeto sa www.ilijas.ba


:: Thursday 13/11/2014 u 01:53
  

Općina Novi Grad raspisala Konkurs za stipendiranje uspješnih učenika i studenata

Općina Novi Grad Sarajevo raspisala je u ponedjeljak 13. oktobra 2014. godine Konkurs za stipendiranje uspješnih učenika u srednjem i studenata u visokoškolskom obrazovanju u školskoj/akademskoj 2014/2015. godini i učenika završnih razreda osnovnih škola, koji imaju prebivalište na području općine Novi Grad Sarajevo u kontinuitetu od najmanje godinu dana. 

Pravo na stipendiju Općine Novi Grad Sarajevo mogu ostvariti i učenici završnog razreda novogradskih osnovnih škola čije je prebivalište na području susjedne općine.
Jedan od uslova je da su redovni učenici javnih ustanova osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo i redovni studenti visokoškolskih ustanova (fakulteti/akademije) i da ne obnavljaju godinu.
 
Stipendije se dodjeljuju za jednu školsku godinu i isplaćivat će se za 10 mjeseci (septembar – juni). Visina mjesečne stipendije za učenike završnog razreda Osnovne škole iznosit će 50 KM, za učenike srednjih škola 75 KM, a za studente 100 KM.
 
Stipendija Općine Novi Grad Sarajevo se može dodijeliti samo jednom učeniku ili studentu iz iste porodice, a pravo na stipendiju ne može ostvariti učenik/student koji prima stipendiju po nekom drugom osnovu, te studenti i učenici čija primanja po članu u njihovom domaćinstvu prelaze 450 KM.
 
U slučaju većeg broja prijavljenih kandidata koji ispunjavaju uslove prednost pri rangiranju za dodjelu stipendije imaju učenici /studenti sa nižim prosjekom primanja.
 
Prijave na konkurs za dodjelu stipendija Općine Novi Grad Sarajevo se predaju na šalteru Općine, Bulevar Meše Selimovića 97, sa naznakom : “prijava za stipendije”
 
Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objave Konkursa.
 
Preuzeto sa www.novigradsarajevo.ba

:: Monday 20/10/2014 u 10:21
  

Konkurs za dodjelu stipendija djeci boraca- branitelja Bosne i Hercegovine sa područja Kantona Sarajevo u školskoj 2014/2015. godini

Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo dodjeljuje stipendije za školovanje navedenih kategorija lica u školskoj 2014/2015. godini u mjesečnom iznosu od 100,00 KM. Stipendije se isplaćuju za 9 (devet) mjeseci u kojima se odvija nastava za učenike i studente I ciklusa studija koji se nalaze na redovnom školovanju.

Konkurs ostaje otvoren do 26.10.2014. godine

Više informacija na slijedećem linku.
 
Preuzeto sa www.mbp.ks.gov.ba

:: Friday 17/10/2014 u 12:40
  

Općina Ilidža objavila Konkurs za stipendiranje talentovanih učenika i studenata

Općina Ilidža objavila je danas Konkurs za stipendiranje talentovanih učenika u srednjem i studenata u visokoškolskom obrazovanju u školskoj/akademskoj 2014/2015. godini. 

Stipendije će se dobijati za jednu nastavnu godinu i isplaćivat će se 10 mjeseci. Jedan od uslova je da su redovni učenici javnih ustanova srednjih škola Kantona Sarajevo i redovni studenti visokoškolskih ustanova(fakulteti/akademije) članica Univerziteta u Sarajevu.
 
Visina mjesečne stipendije za učenike srednjih škola i studente prve godine fakulteta iznosit će 78 KM, dok za studente starijih godina visina stipendije ovisi o prosjeku ocjena i kreće se u rasponu od 96 do 120 KM.
 
Apsolventi nemaju pravo na stipendiranje.
 
Uz ispunjenu prijavu na Konkurs (obrazac se može preuzeti u Centru za pružanje usluga građanima Općine Ilidža ili na www.opcinailidza.ba) kandidati trebaju dostaviti i potrebnu dokumentaciju.
 
Sva dokumenta koja se dostavljaju kao dokaz o ispunjavanju uslova moraju biti originali ili ovjerene fotokopije, te ne smiju biti starija od šest mjeseci.
 
Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objave Konkursa, saopćeno je iz Odsjeka za informiranje Općine Ilidža.
 

(Fena)


:: Wednesday 15/10/2014 u 12:28
  

< Prethodna  1 / 21  Sljedeća >
 
Developed and powered by © 2008 UTIC SarajevoTerms Of UsePrivacy Statement