Wednesday, February 22, 2017
 

 
Stipendije

Stipendije će vam pomoći da vaš talenat, trud, obrazovanje, profesionalno usavršavanje budu nagrađeni... 
Saznajte ko i kada dodjeljuje stipendije...

Stipendije dodjeljuje čitav niz institucija i organizacija iz svih sektora društva - vladinog, nevladinog i privatnog.

Stipendije otvaraju pristup obrazovanju zaslužnim pojedincima i onima kojima bez dodatnih financijskih sredstava obrazovanje ne bi bilo dostupno...

 
 

 

"Merhamet" raspisao konkurs za dodjelu stipendija učenicima osnovnih i srednjih škola

Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ raspisalo je konkurs za dodjelu stipendija iz Fonda za stipendiranje „Edah Bećirbegović“ za školsku 2012./2013. godinu.
 
Shodno odluci Upravnog odbora „Merhameta“, u ovoj školskoj godini dodijelit će se 51 stipendija, odnosno 34 stipendije za učenike na području Republike Srpske i 17 stipendija za učenike na području Federacije BiH.
 
Visina mjesečne stipendije za učenike osnovnih škola iznosi 50 KM, ukoliko je stipendija za jednog učenika iz jedne porodice, odnosno 75 posto od predviđenog iznosa ukoliko u jednoj porodici ima više učenika.
 
Visina mjesečne stipendije za učenike srednjih škola iznosi 75 KM, ako je stipendija za jednog učenika iz jedne porodice, odnosno 75 posto od predviđenog iznosa ukoliko u jednoj porodici ima više učenika. Pravo učešća na konkursu imaju svi redovni učenici osnovnih i srednjih škola sa prebivalištem u Bosni i Hercegovini.
 
Stipendiju ne mogu ostvariti učenici koji primaju stipendiju po nekom drugom odnosu. Više informacija o konkursu moguće je naći na web stranici www.merhamet.ba, saopćeno je iz "Merhameta".
 
(Fena)

:: Thursday 27/12/2012 u 03:29
  

Konkurs za stipendiranje učenika i studenata Općine Novi Grad Sarajevo

Općina Novi Grad Sarajevo će i ove školske godine stipendirati studenate, srednjoškolace i učenike devetih razreda osnovnih škola sa svog područja.
 
Stipendije se dodjeljuju za jednu školsku godinu i isplaćivat će se 10 mjeseci (septembar-juni) iz namjenski obezbjeđenih budžetskih sredstava i to od ukupnih sredstava dodjeljivat će se studentima, oko 45 % , oko 35% učenicima srednjih škola, oko 10% učenicima devetih razreda i oko 10% učenicima i studentima sa posebnim potrebama.
 
Visina mjesečne stipendije za učenike devetih razreda iznosi 50 KM, učenike srednjih škola 75 KM i studente 100 KM.
 
Pravo učešća na Konkursu imaju redovni učenici i studenti koji ne obnavljaju godinu a koji su ostvarili potreban uspjeh. Za osnovce i srednjoškolce je potrebna prosječna ocjena od najmanje 4,5% iz prethodnog razreda, a za studente sa prosječnom ocjenom od 8,00 svih položenih ispita.

Prijave na konkurs predaju se u šalter sali Općine do 31. oktobra 2012. godine u ulici Bulevar Meše Selimovića: 97 sa naznakom “Prijave za stipendije”. 
 
Općina Novi Grad Sarajevo

:: Tuesday 16/10/2012 u 11:15
  

Općina Stari Grad podijelila stipendije nadarenim učenicima i studentima

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Amina Deljković potpisali su Ugovore o dodjeli stipendija sa šest srednjoškolaca i tri studenta.

Stipendije su danas dodijeljene u iznosu od 120 KM za studente i 80 KM za učenike srednjih škola.
 
Amina Kadrić, jedna od dobitnica stipendije zahvalila se Općini Stari Grad na dodijeljenoj stipendiji, te dodala kako joj je ovo prva stipendija u školovanju.
 
Glavni kriterij za odabir stipendista bila je prolazna ocjena u prethodnoj školskoj godini: za srednjoškolce najmanje 4,8, a za studente najmanje 8,5.
 
Dobitnici stipendija su: Adna Redžić, Samra Porča, Nadir Handžić, Medina Pekmez, Amina Kadrić, Maida Baković, Alma Hodžić, Azra Mahmić, Tarik Redžić, saopćio je Odsjek za odnose Općine Stari Grad.
 
(Fena)

:: Wednesday 11/07/2012 u 10:36
  

Dodjela stipendija u Općini Stari Grad

Potpisivanje Ugovora o dodjeli stipendija učenicima i studentima za školsku 2011/2012. godinu biti će upriličeno u petak (10. februara, 2012. godine) u 14 sati u Velikoj sali Općine Stari Grad.
 
Općina Stari Grad, posredstvom Službe za boračko-invalidsku zaštitu, raspisala je Konkurs za stipendiranje učenika i studenata za školsku 2011/2012. godinu, u oktobru prošle godine.
 
Pravo učešća na konkursu imala su djeca demobilisanih boraca, ratnih vojnih invalida i šehidskih odnosno porodica palih boraca, koji su na redovnom školovanju u srednjim školama i fakultetima u Kantona Sarajevo.
 
Bit će dodijeljeno 112 stipendija: 51 za srednjoškolce i 61 za student. Stipendija za učenike srednjih škola iznosi 80 KM, a za studente 120 KM.
 
Preuzeto sa www.starigrad.ba

:: Thursday 09/02/2012 u 12:42
  

"Prosvjeta" uručila stipendije učenicima i studentima

Srpsko prosvjetno kulturno društvo "Prosvjeta" danas je u Sarajevu upriličilo dodjelu stipendija za učenike i studente.
 
Slijedeći jednu od osnovnih misija Društva, ustanovljenu početkom prošlog stoljeća, ove godine je uručeno 14 stipendija.
 
Stpendije su dodijeljene Andreju Gradini, Dejanu Draškoviću (osnovci), Anđeli Aćimović, Jeleni Davidović, Tijani Pejičić, Mirjani Pantelić, Anji Veljović, Ani Rajić, Sari Đurić, Tini Anić, Velimiru Oborini (srednjoškolci), Ivani Pantelić, Aniti Minić i Marku Dragašu (studenti).
 
Generalni sekretar SPKD "Prosvjeta" Nenad Marilović rekao je da su iskoristili proslavu Dana svetog Save za dodjelu stipendija najvrijednijim učenicima i studentima.
 
"Iznos uručenih stipendija je 480 KM i nadamo se da će svi dobitnici nastaviti s dobrim rezultatima u nastavku svog školovanja", dodao je Marilović.
 
(Fena)

:: Friday 27/01/2012 u 08:21
  

< Prethodna  1 / 6  Sljedeća >
 
Developed and powered by © 2008 UTIC SarajevoTerms Of UsePrivacy Statement