Monday, June 24, 2019
 

 
SREDNJE SKOLE Minimize

 

[14.09.2009] "OMNIBUS direktne demokratije" je u Sarajevu

Na desetosedmičnom putovanju je "OMNIBUS direktne demokratije", odnosno autobus koji promovira demokratiju. Nakon boravka u Ljubljani i Zagrebu, OMNIBUS je stigao u Sarajevo i danas će biti ”gost” Gimnazije Obala. Naime, "OMNIBUS direktne demokratije" danas 14.09.2009. godine bit će parkiran ispred Gimnazije Obala u ulici Omladinska, učenici Gimnazije bit će u prilici poslušati  nekoliko predavanja, te će učestvovati u radionici ”Slobodna demokratija”.

Autobus - muzej već 22 godine u okviru svojih aktivnosti putuje kao putujuća škola i centar za razgovore o direktnoj demokratiji po konceptu "Socijalne plastike" umjetnika Josepha Beuysa.

Sa željom spajanja politike i umjetnosti, „Omnibus za direktnu demokratiju“ u kooperaciji s građanskim pokretom „Više Demokratije e.V.“ putuje u sve Goethe-Institute jugoistočne Evrope (Zagreb, Sarajevo, Sofija, Skoplje, Solun, Atina, Istanbul, Bukurešt, Beograd) da bi prema koncepciji bio povod i platforma za razgovor, diskusiju i razne kulturne manifestacije.

(Gimnazija Obala)


:: Monday 14/09/2009 u 01:53
  

< Prethodna  1 / 1  Sljedeća >
  
 
Takmičenja, smotre i druge manifestacije Minimize
  
 
Developed and powered by © 2008 UTIC SarajevoTerms Of UsePrivacy Statement